Op eigen hok

Op eigenhok deel 43

Op eigenhok deel 43

Ik heb het al zovaak geschreven en voor me gevoel lijk ik in herhaling te vallen maar echt, wat gaat de tijd toch verdomde snel. Alweer staan de Kerstbomen in vele huiskamers opgesteld en tevens is er zo goed als een jaar weer voorbij. En gelijk behoren vele zaken die geweest zijn tot mijn en of onze herinneringen. Maar goed, that’s live zullen we maar denken. En gelukkig behoren wij nog niet tot de herinneringen want voor je het weet is het gedaan met je.
 


Maar daarom dan ook blijf ik er persoonlijk op hameren, blijf genieten van uw duifjes in deze toch wel zo mooie sport. En ook hier kom ik weer terug en kan ik het gelukkig weer zien en terug relativeren naar mijn werk. Verschillende keren in mijn leventje heb ik ook al met het gekende voor sommige bijltje moeten hakken. Daarom zeg ik nu wel is gekscherend op de zaak, “mannen, mijn pis maken jullie niet meer lauw hoor”. Natuurlijk, dit vinden ze ook niet leuk want al die mannen zitten nou eenmaal in die flow maar goed, dat moeten hun weten. En als ik dan weer terug kijk naar onze sport, dan denk ik er precies zo over. Ook hier maken bestuurders of wie dan ook mij de pis niet lauw. Maar hier zo verderop in het stukje meer over.   
 
Trouwens, bekijken jullie ze ook wel eens, de filmpjes van het Nooddorpse stel Tiny en Lau?  Ja, vele zullen er gezien het taalgebruik misschien niet tegen kunnen maar persoonlijk, ja persoonlijk en dan zeker het filmpje voor wat de Kersemis volgens uitspraak van Lau aangaat, ja geweldig hoor en echt, bij mij rollen de tranen over de wangen Iedere keer maar weer.
 
Maar goed, bij wie er aan mee doen daar zullen de Kerstbomen weer staan en zijn de huiskamers versierd. En zelf brengt het bij mij altijd toch een andere sfeer te weeg. De muziek op de radio of tv, het smeetijzeren hekwerk voor in de tuin die door mijn lieve vrouwtje weer meer dan mooi versierd is met verlichting, geregeld de haard aan, glaasje rode wijn erbij (geen sigaartje meer want dat doen we nu al een goede week of zes niet meer). En ach, wie doet me dan wat denk ik dan. En zeker nu, na afgelopen vrijdag thuis gekomen te zijn van de zaak en wetende dat ik twee weekjes verlof heb, zalig toch. En dan net als gisteravond, lekker even met vrouw en dochter naar de Kerstmarkt in Oud Beijerland. Niet ver van huis, maar oh zo gezellig en dit ieder jaar maar weer. Ja, dat is genieten hoor.
 
Nog wel meer te doen
Ja, ik heb nog wel meer te doen tijdens deze twee weekjes. Eén van de zaken die gepland zijn is weer een jaarlijks bezoek brengen bij een groot kampioen samen met gabbertje Eric en duivenmakker Ko van Dommelen. Was het in 2016 dat we gezamenlijk met zijn drietjes een dag hebben doorgebracht bij grootmeester Jelle Jellema. Dit keer gaan we in de laatste week van het jaar de gehele andere kant van het land op. Bij wie, nee dat blijft nog even onder ons maar dat de ware toppers er zitten, dat is duidelijk al vele jaren en echt, kijk er nu alweer naar uit.
 
Duivensport Immaterieel erfgoed
Voor wat de sport in zijn algemeenheid betreft mogen we denk ik zeer blij zijn dat we op de lijst zijn gezet van Immaterieel erfgoed. Dit geeft ons toch een stukje bescherming mijn inziens maar ondanks deze bescherming moeten we toch wakker blijven en ons gezonde verstand blijven gebruiken. Zeker dadelijk als het weer gaar beginnen, weer de nodige publicaties geplaatst gaan worden op ons aller zo gekende FB. Echt, ik heb het meermaals gelezen maar het meeste gevaar komt bij ons zelf vandaan.
 
Wat is er aan de hand en hopelijk blijven we wakker
Toch kom ik nog even terug op wat ik vorige week schreef voor wat de presentatie betreft die geweest is aangaande een eventueel nieuwe Neutralisatie tijd. Ja, inderdaad ik schreef er over dat ik er eigenlijk helemaal niet van wilde weten. En van dat van hoe je het ook doet je het nooit goed doet. Maar dit ………
 
En inderdaad, ik schreef ook, wie ben ik, al ga ik commentaar hebben of lever in een reactie. Nogmaals, wie ben ik, die uit de klei getrokken …… Maar geloof me, samen staan we sterker dan alleen en het is nu eenmaal zo, we zijn gewoon sterker door strijd !!!
 
Komende maanden wel een vuist gaan maken als fondmannen
Maar we moeten nu in deze, wat ik mezelf bedenk over deze gehele kwestie ons eens niet op gaan stellen van ieder voor zich en God voor ons allen. Nee, zelf denk ik dat de komende maanden we ons eens goed moeten gaan beraden op welke manier dan ook en om eens een fikse en meer dan goede vuist te gaan maken van wat wij als fondmannen nu eens willen. En het belangrijkste, niet met allemaal van die moeilijke en hooggeleerde worden. Nee, gewoon lekker in boerentaal zodat we het allemaal begrijpen. Het is toch potverdorrie ondertussen hogeschool duivensport aan het worden.
 
Maar geloof mij persoonlijk, net als in andere zaken waar ik mezelf wel eens in vast heb gebeten, ook staan mijn tanden hier in en ben ik nog niet van plan los te laten.
 
Dadelijk in maart zullen wij moeten beslissen via het Platform Marathon. Want ook dit is weer zoiets, daar heb ik, of wij ons afdelingsbestuur niet voor nodig om hierover te moeten beslissen. Alleen dit is, of zou al een punt zijn om een vuist te maken met elkaar. Want niet een afdelingsbestuur, maar de marathonspeler zelf moet daarover beslissen.
 
Eigen verkoop ook live gegaan
Ook onze eigen verkoop is afgelopen week live gegaan op duivennet. Altijd weer spannend zoiets en altijd maar weer afwachten. Zelf vindt ik dat er meer dan geweldig mooie duifjes bij zitten die we gekweekt hebben speciaal voor deze verkoop. Maar we wachten het eind resultaat gewoon af en zelf denk ik, zal best goed komen en als we het gemiddelde van 2016 halen ben ik, maar denk ik ook Eric meer dan tevreden. En gelukkig, we hoeven er niet van te eten !!! En natuurlijk, ook ik had het liefste gehad dat ze allemaal al op …. stonden qua eurotjes. Maar dat is nu eenmaal niet maar het belangrijkste, als wij zelf aan het einde maar tevreden zijn. 
 
Op eigenhok
Na bijna twee weken de duiven van buurman Arie gedaan te hebben kwam ik afgelopen week uit me werk en had hij ze zelf reeds gedaan. Goed teken en rustig aan gaf ik hem nog aan. Ook de dag daarna had hij ze op zijn gemakkie gedaan wat het mij na een dag van huis te zijn toch een stuk makkelijker maak. Maar de dag daarop vernam ik dat hij in de avond toch weer was opgenomen daar het niet helemaal goed ging. Dus, kreeg ik weer de leiding over beide hokken. Maar denk maar zo, we doen het voor een goed doel !!! Arie, sterkte van deze kant en nu je, nadat je gisteren toch weer thuis gekomen bent, rustig aan jongen, gezondheid gaat boven alles.
 
Verders is er voor wat het eigenhok betreft hier te Poortugaal gewoon rustig en valt er gewoon niets te vermelden. Ja, moet ik soms vermelden dat ik tussen de vele mooie keuteltjes met de dons er op ook wel eens een dun strontje zie. Denk maar zo, heb zelf ook wel wat dunnere ontlasting toch? Nee gekheid, er is gewoon hier niets te vermelden. De nodige van de snelle jongens hebben al gekoppeld of gaan spoedig koppelen. Andere gaan ze eerdaags pas van elkaar doen terwijl ze hier nog lang, misschien wel blijvend bij elkaar blijven. Zou het nou echt wat uitmaken vraag ik mezelf af.
 
Ik schrijf nu al zoveel jaren, ik kom door de jaren heen al op zoveel hokken. En geloof me, ben ondertussen echt op vele, vele hokken geweest. Vele zeggen en doen dit, andere zeggen en doen dat. Er zijn er bij die krabben iedere dag maar weer. Ook zijn er die hebben ze op roosters, op een dikke laag stront, op korrels of noem maar op. Er zijn er die zweren bij voermengeling van dit, of bijproduct van dat. Ook hoorde ik zo’n mooie opmerking van, “heb je het wel eens zonder geprobeerd”. Pilletje zus, poedertje zo, korreltje dat en scheutje dit. Op maandag van Klaas, en dinsdag van Kees en woensdag van Jan.
 
Nou, ik heb ook van alles al geprobeerd. En ik weet echt wel, ik ben geen Jelle Jellema, geen Saarloos of een Jan Ouwerkerk. Maar wat ik wel weet, het belangrijkste is die “SUPER” duif. En denken we nou echt, dat een Saarloos, die de ene Asduif na de andere Asduif op de hokken heeft dat dat komt door het gebruik van een poedertje, pilletje, korreltje of weet ik veel wat. Welnee, gewoon meer dan klasse liefhebbers met ten eerste een geweldige accommodatie wat gewoon klopt maar met een kolonie duiven onder de pannen dat klinkt als een klok. Dus, waar gaat het om, geen goeie duiven, maar gewoon om super duiven.
 
En zo mooi als ik nu een Saarloos aanhaalde met al zijn Asduiven. Zo kan ik ook nog andere aanhalen die hebben accommodaties die klinken als een meer dan Zwitsers uurwerk, hebben goed betaalde hokverzorgers. Maar vliegen mijn inziens gewoon om te janken maar hebben het geluk gehad een Wereldduif onder de pannen te hebben die meer dan faam maakte zowel tijdens zijn vlieg- als zijn kweekcarrière. En, op verkopingen op zowel Pipa, op eenhoksraces alles is en draait om die ene meer dan geweldige duif. Dit betekend wel dat de rest, op die immens dure accommodatie gewoon …. is.
 
Over wie ik het in deze heb mag u zelf invullen want nogmaals, wil zeker niemand beschadigen qua naam. Maar wil er enkel maar mee aangeven dat het alleen maar gaat om die goede duif. En of hij nou bij Jan, Piet, Ko, Jelle, Klaas, of Kees zit. Dat zal me verders een worst wezen.
 
En zo zie ik het en ook hier zullen wel weer tegenstanders van zijn die zeggen, ja, maar met die goeie duiven en dan met dit of dat heb je net dat streepje meer. Kan best waar wezen maar zelf ben ik van vele van dit soort bijzaken vanaf gestapt.
 
Zo, dit was meer mijn wekelijkse riedeltje.
Verders voor een ieder een fijne zondag en tot de volgende.
 
Gr. Johan

Terug