Op eigen hok

Op eigenhok deel 44

Op eigenhok deel 44
 
Zo, we naderen nu echt het einde van het jaar met nog slechts één weekje te gaan. En dan gaan we er hopelijk een mooi, en voor ons allen een sportief, maar bovenal gezond jaar 2018 van maken. Natuurlijk, sportief is voor ons allen te hopen. Maar één ding, en laten we dat nooit uit het oog verliezen, gezondheid gaat en staat boven alles. Dus, als de gezondheid het u allen toe zal laten hoop en gun ik jullie allen een heel mooi en goed seizoen. En juist in deze tijd denk ik hier altijd meer over dan anders. Vreemd, maar ja, ik heb dat nu eenmaal !!!


Om en rond een nieuwe NT
Na vorige week over dit onderwerp mijn eerste stukje te hebben geschreven waren er enkele die hierop toch gereageerd hebben ondanks dat ik weet dat de nodige andere het ook lezen. Maar ja, niet iedereen hoef te reageren maar het valt me op, velen lezen het (en dat weet ik) en reageren nooit ergens op. Maar ach, doe ik zelf ook nergens meer op, dus …..
 
Maar terugkomend op het onderwerp, de NT en de aankomende vernieuwing en hoe deze aangenomen zal gaan worden. Wat soms mijn nadeel wel eens kan zijn en ja, zo zit ik nu eenmaal in elkaar. Nee, met van die dingen van, “Ja, ik hoorde dat Pietje dit gaat doen en dat Klaasje dan …..”. Nee, als er eentje een broertje dood aan heeft om ergens over te praten waar z’n ogen niet geweest zijn ben ik het wel. En dit zeg ik dan ook altijd, “Waar je ogen niet geweest zijn moet je mond over zwijgen”. Daarom dan ook, “Pak de koe bij de horens”. Daarom, en dat is Johan, gewoon even contact genomen met bestuur ZLU.
 
Ja, ik heb gewoon netjes een mail gestuurd naar bestuur ZLU en ook duidelijk aangegeven dat ik over dit onderwerp geschreven heb en zou schrijven in mijn wekelijkse verhaaltje. En gelukkig, ook vanuit hun kant hadden hun geen problemen hierin.
 
Enkele vragen die ik, ook mede namens reacties zomaar gesteld heb zijn;

  • Waarom laten jullie, gezien jullie sterke organisatie de oren hangen richting NPO?
  • Waarom heeft de NPO eigenlijk bemoeienis in deze?
  • Is het nou echt zo dat dadelijk afdelingsbestuurders hierover zouden moeten gaan stemmen?

Reactie vanuit de ZLU
Vorig jaar september heeft er op de site van de ZLU gestaan dat er overleg was met de NPO. Dit is ook geweest, n.a.v. hun vraag inzake NT aangekaart door Cureghem Centre. De 1e 25 duiven kwamen uit Nederland, en wilden hun de mening van de NPO horen. (Diepenhorst en Voorn)

NT is jullie probleem was de reactie (staat in mail) dus ging de ZLU ook aan de slag. Voorjaar 2017 werden ze echter teruggefloten. En dit heeft allemaal op de site van de ZLU  gestaan. Het NPO bestuur kwam met art. 29 wedvluchreg. en art 36 huishoudelijk reg. Beide artikelen staan lijnrecht tegenover van ons wedvluchtreglement.

Het spel van de ZLU is Internationaal, dus de int. regelgeving is bindend. Nee zegt de NPO, alle wijzigingen dienen de goedkeuring te hebben van de ALV NPO, straks ledenraad en sectie. (En wanneer is deze rond, de sectie voor de Marathon !!!)

Bestuur ZLU is al in Veenendaal, Uden en Tubbergen geweest om maar enigszins een eerlijke en aannemelijke int. uitslag te berekenen, maar de start dient binnen Nederland te gebeuren. Wordt dit voorstel NFO 2018 door de ALV NPO goedgekeurd dan zal de ZLU deze methode per seizoen 2018 invoeren.

Ook had ik in mijn schrijven aangegeven dat er dan met de aangekondigde verandering zoals nu gedaan het weer een ouderwetse ZLU (zuid LIMBURGSE unie) zou gaan worden. Echter, ze konden me heel ver volgen in mijn schrijven. Echter met een dikke uitzondering op hiervoor aangehaalde.

Nou, persoonlijk denk ik, dat als er op een ALV NPO hierover gestemd moet worden, en stel dat het aangenomen zou worden er de nodige fondvrienden van boven de grote rivieren nu niet echt vrolijk worden. En echt, kom nu niet met allemaal voorbeelden van ja, me buurman draaide zus en toen had ik plaats …. Want echt, zo kan ik ook legio voorbeelden aanhalen.

Maar laten we gewoon nu ons aller verstand eens gebruiken, zoals het nu is, zal echt niet altijd eerlijk zijn. Maar zoals ze het willen is mijn inziens helemaal niet goed. En zeker de manier waarop we tot de verandering moeten komen.

  • 1) Omdat er op verzoek vanaf de zuiderburen geklaagd gaat worden en de NPO zich er mee gaat bemoeien? Laten we wel wezen, dit hebben ze recentelijk ook eens gedaan, de NPO. Op verzoek van onze zuiderburen iets uit laten zoeken na een internationale overwinning. Nou, nou, wat een meer dan grote blamage was en werd dat zeg. En eerlijk, als ik dan een naam lees die vanuit de NPO nu ook weer in deze zaak zit. Maar ook de vorige zaak, zoals door mij hier aangehaald waar de NPO gevraagd werd om hulp gezien die Internationale overwinning en waar ook deze persoon in betrokken was, ja, dan wordt ik er een beetje treurig van.
  • 2) En punt twee waar ik zeer treurig om kan worden in deze, is om via een ALV NPO over dit onderwerp te laten stemmen? 

Maar ach, en misschien val ik ook nu weer in herhaling, en ook voor u (stille) lezer !!! Wie ben ik maar pas op, val niet in slaap want ook u kan dadelijk een duifje of duifjes draaien net na de NT vroeg in de ochtend. En echt, dan is kijken hoe we reageren als het kalf de put gedempt heeft.

En zoals ik hier in mijn eigen wekelijkse schrijven alles op eigen conto schrijf, zo heb ik ook mijn mail richting bestuur ZLU geschreven. Niet om te willen en of te moeten. Nee, om gewoon rechtstreeks informatie te kunnen krijgen en die kreeg ik. Zo, voorlopig zo voor onze Kerst en zeker voor dit jaar heb ik er genoeg over geschreven. En het is net (en daar komt tie weer) Ik blijf toch wel genieten van me duifjes en mij maken ze de pis toch niet meer lauw.

Rond de eigen verkoop
Natuurlijk is het altijd zo, en dat zal altijd zo blijven dat een koopman op de markt altijd en eeuwig zelf de beste producten heeft om te verkopen. En zo is het ook met de verkoop van de laatjes van ons. Natuurlijk, hebben wij, en in deze moet de eer naar maatje Eric. Want wat het kweken betreft is het zijn werk, en daarom ook alle eer naar hem. Maar ook wij hebben geprobeerd iets meer dan speciaals aan te mogen bieden en dat hebben we dan ook aangeboden. De laatste dagen zal er best nog wel een eurotje bijkomen. En gelukkig, we hoeven er beiden niet van te eten. Maar gaat goed komen en als we beiden maar tevreden zijn. Nog een paar daagjes, dan is het de 27e en dan loop hij af en is het gedaan en weten we meer.
 
Bezoek gehad
Afgelopen week in mijn eerste weekje vrij kreeg ik bezoek. De kleine, maar grote kampioen Sebas Toom kwam langs. Ook zijn maatje en nieuw aankomend fondman Jaco Wervenbos had hij meegenomen. En die Jaco, net bezig en in 2016 al de 1e nationaal Bergerac. Ja, hou hem in de gaten, gaat er eentje worden mannen. Aankomend met een lekkere taart zorgde ik eerst voor de koffie en we weten het, die hem kennen helemaal, is Bassie bij je, dan is het ouwehoeren over duif, duif en nog eens duif. Nee, over dat andere gedoe werd er tijdens dit bezoek hier in huis niet gesproken. Nee, dat doet tie maar lekker bij z’n Noord Hollandse vriendjes maar hier in huis niet hahahaha. Gekheid natuurlijk. Maar na de koffie gingen we duifjes kijken en lekker ouwehoeren over dit en dat. Gewoon, een leuke en meer dan gezellige duivenochtend/middag zoals deze behoren te zijn. Zelf, ik doe het niet veel meer maar ohhhhh, wat kan het toch verdomde gezellig zijn.
 
Ringen niet op tijd
Natuurlijk, de mannen en eventueel vrouwen van de NPO zelf kunnen er niets aan doen maar eerlijk gezegd, het is wel een blamage zeg om dit aan je leden kenbaar te moeten maken. Maar gelukkig, wat ik begrepen heb, ze gaan alle zijlen bijzetten om het voor de mensen die het zo aangaan toch nog op tijd in orde te hebben. Maar aan de andere kant denk ik ook, waarom zo koppelen dat je precies puntje bij paaltje dan en dan je ringen moet hebben. Zou een weekje nou echt iets uitmaken met later koppelen? Maar goed, ze koppelen maar denk ik dan.
 
De Kerstboom
Het is nog vroeg in de ochtend als dit verhaaltje ontstaan is. Kijkend naar de Kerstboom in de hoek van de kamer, met de nodige cadeautjes eronder en wetende wat me allemaal te wachten staat deze dagen dan voel ik me een groot en meer dan gelukkig en voldaan man. Ja, voor mij is deze periode van het jaar, en het klinkt misschien wat afgezaagd, maar voor mij is het altijd een periode van bezinning. Dit zowel privé, zakelijk als op duiven gebied. Na diverse jaren geleden begonnen te zijn met wekelijks een verhaaltje te tikken. En na diverse jaren er toch mee gestopt te zijn heb ik, na het eenmaal toch weer opgepakt te hebben besloten om zeker niet meer over privé zaken te schrijven. Nee, dit wekelijkse is geouwehoer hier, is gewoon mijn eigen wekelijkse praatje duif.
 
Natuurlijk, ik zal best wel eens zaken aanhalen waar sommige anders over denken. Ook denk ik wel eens van wat haal ik mezelf toch op de hals om wekelijks met dit gelul allemaal te komen. Maar ach, gezien de nodige reacties zo door de jaren heen vinden blijkbaar de nodige  het toch leuk. Dus, denk toch maar om er nog maar even mee door te gaan.
 
Zo, dit was hem voor deze zondagochtend.
Voor allen zou ik zeggen, fijne zondag en hele fijne Kerstdagen voor u en allen die u lief zijn.
 
Tot volgende week, de laatste van 2017.
Groet Johan 

Terug