Op eigen hok

Op eigenhok deel 45

Op eigenhok deel 45
 
Daar zijn we met de laatste van het jaar 2017. Ja, het jaar 2017 is op een paar uurtjes na gedaan. En wat zal ons het komende jaar gaan brengen? Het belangrijkste is en blijft voor ons allen een goede gezondheid en geloof me, de rest is allemaal en alleen maar bijzaak en zeker voor wat de duivensport betreft. Geloof me nou maar, al doen sommige andere wel eens anders overkomen !!!
 
Een daagje weg
Afgelopen vrijdag zijn we een daagje weggeweest voor weer eens een echt ouderwets duivendaagje. Rond de klok van achten was Eric hier waarna we in de auto gestapt zijn richting St. Philipsland om fondmatador Ko van Dommelen op te halen. Toen was het nog een goed uur en twintig minuten rijden naar vader en zoon van de Velde te Breskens. Was het in 2016 dat we zo met zijn drietjes naar Jelle Jellema gingen. Dit keer stond de laatste reis van 2017 gepland richting Breskens. Ja, vader en zoon van de Velde, een goed verstaander heeft maar een half woord nodig. Misschien is het het ene jaar wat minder dan het andere, maar door de bank genomen behoren vader Sjaak en zoon Sjaak tot de top van Nederland met hun toch wel beperkte accommodatie.

Met z'n allen even op de foto !!!

Echt, we hebben weer ouderwets genoten. Ten eerste weer van het meer dan gastvrije ontvangst ten huize van de Velde en natuurlijk van de geweldige toppers die we weer door de handen hebben laten gaan. Duiven als de “Kleine Dure” 1e Internationaal Bordeaux, “De 85”, “De Super Luc”, “ ‘t’Super 11’je”. Stuk voor stuk kregen we ze weer door de handen. Echt, ik heb ze nu al diverse keren in handen mogen hebben en iedere keer is het weer meer dan genieten. En tussendoor mochten we genieten van de geweldige broodtafel met zalige soep die Kitty voor ons gemaakt had. Een duivendag om nooit te vergeten bij ondertussen echte sportvrienden !!! Trouwens, voor belangstellende, binnenkort komen de mannen van de Velde met jongen uit al hun toppers bij TopPigeons en bij Herbots.   
 
Onze verkoop
Onze verkoop is ook weer voorbij en al met al zijn wij weer meer dan tevreden met een zeer mooi gemiddelde van €243. Kijk, kan altijd beter, maar zeker ook altijd slechter en het belangrijkste, wij zijn tevreden en van de kopers die tot nu toe geweest zijn, alleen maar alle lof. En bij deze dan ook namens mij, topfotograaf en vriend, Louis van Zuijlen, bedankt weer voor het meer dan mooie vakwerk, Leo Snel van Duiven.net, jij bedankt voor de goede en mooie aankondiging en afhandeling. En kopers, bedankt in het vertrouwen en wie weet tot eind 2018.
 
Op eigenhok
Nog steeds verloopt het hier naar wens dus weinig nieuws onder de zon zullen we maar zeggen. Wel heb ik hier de roosters verwijderd en zal vanaf nu iedere dag weer schoongemaakt gaan worden. Na de schoonmaak even met de brander over de vloer en dan nieuw en fris vogelzand erin en het is weer een zalig schoon hokje voor me vrienden. En de reden dat de roosters eruit zijn gegaan, ondanks dat ik op een grote voerplank voerde, er val natuurlijk altijd wel een korreltje naast. En plots zag ik tijdens het verzorgen een muisje. En als ik ergens een hele aan heb zijn het muisjes op het hok. Deze komen dan toch via de ren vermoedelijk naar binnen. Maar goed, nu is er niets te halen en zullen de nieuwelingen ook wel niet meer komen.
 
Om en rond de nieuwe NT
Na het stukje van vorige week zondag zijn er toch enkele reacties losgekomen die als reactie leesbaar zijn voor een ieder op mijn aankondiging op facebook. Maar ook in mijn eigen mailbox kwamen er verschillende reacties. De onderstaande kwam nog wel op eerste kerstdag. En juist deze reactie wil ik jullie op deze laatste zondag van het jaar zeker niet onthouden.
 
De mailer schreef mij het volgende;
 
Goedenavond Johan,
 
Een goed en duidelijk verhaal over de NT.
 
Nu zit ik (fondliefhebber) als kiesman van afdeling X tijdens de ALV van de NPO vergadering en constateer in dat de kiesmannen 95% Vitsesse of Midfond liehebbers zijn. Deze mensen stemmen over ons spelletje en hebben geen informatie bij hun achterban gehaald, je begrijpt het al ze nemen de kortste weg.
Dit is in het nadeel van ons.
 
Er zijn zelfs afdelingen geweest die hebben gestemd terwijl er geen afdelingsvergadering is geweest. Een kwaijke zaak.
 
T.a.z. de NT die is gepresenteerd tijdens NPO beurs zal op kleine punten worden aangepast, dit ter voordelen van de noordelingen.
(Dit heeft Frans Huijnen (mailer) tijdens de luch aangegeven. Alleen die punten heeft hij nog ontvangen, maar Frans Huijnen had het hem wel belooft op te sturen)
 
Verders elk lid van de NPO mag aanwezig zijn bij de ALV NPO en zijn zegje doen.
 
Tevens heeft Harrie Meijners (volgens mailer) op de beurs aangegeven dat half januari 2018 de lijst van namen bekent gemaakt gaat worden, die in het platform Marathon overleg mogen deelnemen.
 
Ook geef mailer mij de volgende punten.

  • Het is hem niet duidelijk om hoeveel mensen het gaat. Komen uit elke provinicie naar rato een gelijk aantal liefhebbers.
  • Wie (NPO Afdeling bestuurslid) bepaald welk persoon erin mag.
  • Welke zeggenschap krijgen ze.
  • Doet het NPO bestuur bij elk voorstel er een plas over voordat het naar buiten gaat.

 
Groeten …. uit …..
 
Hoe verder ik in geraak hoe meer vragen er mij zelf te boven komen.
 

  • Nu, terwijl niemand het eigenlijk nog weet worden er weer enkele (welke) aanpassingen gedaan/beloofd voor de noordelingen?
  • Als je de reacties lees onder mijn verhaal van vorige week van verschillende dan denk je …..
  • Als jet stuk van Philip Geerdink lees in het Kerstnummer van Het Spoor dan denk je …

 
Maar gelukkig, persoonlijk kan ik/wij altijd nog kiezen voor een meer dan mooi programma voor wat de middaglossingen betreft binnen het meer dan mooie spelverband van het Samenspel van Noord- en Zuid – Holland. Want het blijkt, in de gehele duivensport is en lijkt het net de politiek en de vuiligheid komt vanzelf naar buiten of naar boven !!!
 
Nou, verders hou ik het lekker rustig deze dag. Dadelijk lekker op me gemak de duifjes doen, tussendoor af en toe een lekker oliebolletje, glaasje wijn en gewoon genieten van dat wat komen gaat.
 
Voor jullie allemaal dan ook, geniet en veel geluk en gezondheid.
Groet Johan


Ps;
Zou er volgende zondag geen getokkel zijn, dan komt dat omdat ik nog in het Limburgse verblijf samen met zoonlief.

Terug