Op eigen hok

Op eigenhok deel 56

Op eigenhok deel 56
Zo, de zomertijd is ook weer ingegaan, tijd en aanvang van het seizoen 2018 hier ten huize Hamstra, gekheid natuurlijk. Maar ten eerste ook de werkende onder ons kunnen nu op een normale manier, mits geen overlast van ….. hun duiven uitlaten. Maar voor hoe lang we dit nog blijven, moeten en mogen gaan doen is de vraag want ook hier zijn ze weer over bezig net als over zoveel andere zaken. Maar goed, voorlopig maar genieten van een uurtje langer licht en voor hen die werken onder ons liefhebbers is het een mooie bijkomstigheid.
 
Bezig geweest met seizoen 2018
Vorige week zondag ben ik ook alvast een beetje met de vooruitzichten voor het komend seizoen bezig geweest. Hiervoor heb ik een heel mooi schema/programma gekregen van Nick Hommes. Je tikt de datum van de vlucht in en je krijgt gelijk de koppeldatum voor 10 dagen broeden en of kleine jongen. Echt, wat een zaligheid zeg om zo gemakkelijk te kunnen werken !!!
 
Heft in eigenhand
Als ik zo links en rechts eens hoor dan denk ik dat het niet lang gaat duren of de nodige gaan toch het heft in eigenhand gaan nemen. En persoonlijk, ja vloeken mag ook niet, maar ik geef ze wel degelijk en meer dan gelijk. Eerlijk, als ik de nodige verhalen lees, de nodige foto’s bekijkt, zelf had ik de pijp al aan Maarten gegeven denk ik want tegen zoveel oneerlijke tegenslag, nee daar zou ik niet tegen kunnen. En het vreemde, dan zeggen andere onder ons, we moeten er mee leren omgaan. Vreemd, heel vreemd. Maar ja, ik heb het al zovaak geschreven, wie ben ik, maar…..
 
of ik had er mee gestopt,
of ik had vast gezeten,

of ik had een giga boete boven mijn hoofd gehad.
 
Maar dat ik persoonlijk echt actie had ondernomen dat staat. Ik wil het zo graag schrijven maar ik doe het niet en kan het niet want die schijnheilige Groenenrukkers, ja mijn inziens lezen mee. Maar echt, ik had ze stuk voor stuk …… En ik kan het blijven herhalen, maar als we massaal komende winter en voorjaar voor één keer maar massaal …. is het klaar. En echt, het werkt.
 
Maar wel blijven melden op de site van de NPO geven ze aan. Ja, moet je de reacties lezen hoe die site werkt. Echt ….. en ook gelukkig hebben we Vincent, want ook dat heeft hij al rechtstreeks bij ONZE Maurice gemeld.
 
Mailtje sturen of niet
Zelf denk wel eens hoe de Dierenbescherming en of Vogelbescherming het zouden vinden als we, eenmaal een clubje opgericht te hebben ze dagelijks met z’n allen op het zelfde tijdstip lastigvallen met de nodige mails met het wat fotowerk van onze slachtoffers. Misschien een vreemd idee, misschien een vreemde actie maar ja, je moet wat.

De melding van Vincent op vrijdagavond
En als je de melding van Vincent, onze kartrekker in deze leest op facebook dat het NPO niet eens na diverse keren vragen de nodige informatie kan geven, of überhaupt het fatsoen heeft om te reageren dan weet ik het nu helemaal zeker, en eerlijk gezegd, ik wist dat al na de nodige ervaringen met dit bestuur. Maar vertrouwen, nou ik niet en hoe meer ik erover hoor en lees hoe meer ik wel eens denk van ……  Ja, nu zijn er dadelijk andere die zeggen, je bent negatief, maar nee, in deze moet gewoon een bestuur optreden. Zo denk ik !!!
 
Hebben jullie het ook gehoord, na alle ophef over de NT
Ook dit is weer zoiets waar je van denkt van, hoe krijgen ze het in Godsnaam verzonnen. Echt, duivensport anno 2018, of is het vliegend naar …. Echt, je zou er helemaal hoteldebotel van worden toch? Afgelopen week las ik het stuk van de hand van Hub Wetselaar. Hub schreef zoal het onderstaande, en als u het begrijpt, ik als echte marathon man dus niet meer.
 
“Als ZLU bestuurder ging onze aandacht vooral naar het voorstel NFO 2018. Bij behandeling van het betreffende agendapunt bleek dat eenieder van de hoed en de rand wist, slechts 1 vraag uit de vergadering. Goed werk dus van de NT commissie NPO en de overige heren. Allemaal klaar en duidelijk dus !! Wat ik echter niet begreep was dat alle sectie bestuurders, 12 dus, over dit agendapunt konden meestemmen. Schijnbaar verkeerd door mij opgenomen uit de vele toegezonden stukken. In den lande, en dat weet ik zeker, dacht bijna iedereen dat de sectie kon stemmen inzake hun discipline, vitesse/midfond inzake vitesse/midfond spel, marathon inzake marathon spel enz. enz. !!”

Dus niet, of dus wel !!

 
Wat boeit immers de sectie vitesse/midfond duiven hoe laat de neutralisatie ingaat!
Wat boeit immers de sectie transport of de NFO voor, tijdens of na de NT ingaat !
Wat boeit immers de sectie jonge duiven de neutralisatietijd !
Wat boeit immers de sectie dagfond de “wortelformule !
 
Op naar het 60 jarig bestaan van de ZLU, met al 60 jaar unieke Nationale vluchten waarin geheel Nederland, gezien de deelname aan de huldigingen, plezier aan beleeft.

Groetjes, wordt vervolgd,
Hub.”

 
Wat ik hier aanhaal is maar een stukje uit het geheel wat gepubliceerd staat.
Snapt u hem nog?
 
Nou, ik denk Hub Wetselaar niet? Maar ik zal u zeggen, ik als doorsnee liefhebber dus ook niet.

De druppels SAS
Seizoen 2018 staat voor de deur. Rug rechten, blik vooruit en met een positieve insteek het hok in want let op, dat merken de duiven. Afgelopen winter heb ik met enkele zo nu en dan wel eens contact gehad. Hier kwamen, en dit het ik al eens eerder beschreven in mijn wekelijkse de tips van zoal “De Tips van Jelle” en de Tips van Gerrit uit. Maar ook heb ik nog wel eens contact met grootheid en Barcelonaspecialist Frans Bungeneers.
 
Met Frans had ik het zoal over de kopjes in en tijdens het gesprek over zijn medische plaatje. In deze schreef Frans me,
 
“Johan, één week voor de inkorving van een fondvlucht gaf ik enkele korreltjes "sliepzand". Ik heb dit nu vervangen door de "SAS" druppels van Travipharma (zelfde werking), omdat de kristallen van het sliepzand krasjes geven in de bekholte. Door de inwerking van deze druppels komen eventuele slijmpropjes in de neus los, en ben je zeker dat de vliegers vrij kunnen ademen tijdens de vlucht. Dit is veel beter dan maar te kuren met antibiotica tegen de koppen”.
 
En de meeste onder ons zijn natuurlijk allemaal anti antibiotica dus zou ik zeggen, door er uw voordeel mee.
 
Op eigenhok
De duiven vliegen hier om de dag buiten. De ene dag de oude en de andere dag de jaarlingen en de laatjes. De oude zullen nog een weekje broeden waarna ze van de eieren gaan lopen. Dan gaan ze uit elkaar en zou het spel zoals we zomooi kunnen omschrijven op de wagen zitten. Dan zou het kunnen beginnen hier. Maar rustig aan nog hoor want pffff want het weer nog en we hebben tijd zat nog.
 
Verders eigenlijk gewoon in zijn geheel weinig of geen nieuws van op eigenhok. Gisteren is de eerste ronde van de kwekers voor wat de eieren betreft in zijn geheel weggegaan. Nu kunnen ze voor de tweede ronde komen die eveneens in zijn geheel zal vertrekken waarna er voor eigengebruik gekweekt zal gaan worden. Dus, ook voor wat het jonge grut betreft is het nog rustig aan. Wel mooi was dat ik vernam van Eric dat alles wat weg zou gaan ook daadwerkelijk allemaal bezet was. Dus, gezond zijn ze daar bij gabbertje Eric. Maar voor hen die er zijn geweest die weten het, wanneer je ook bij Eric komt, of het nu sneeuwt, regent, of in de zomer 30 graden is, altijd en eeuwig zien de duiven er daar uit of, of dat ze op de foto van Louis moeten. Altijd in hun zondagse pak. Gewoon, of een echte kunstenaar of een geweldig goed hok. Zelf denk ik het eerste die zorgde voor het tweede !!!
 
Zo, dit was het weer voor deze week, geniet van de langere avonden met het uurtjes langer licht en bij deze, tot de volgende.
 
Groet Johan
 

Terug