Op eigen hok

Op eigenhok deel 59

Op eigenhok deel 59
Kijkende naar de weersvoorspellingen gaan we voor wat de komende week betreft naar een lekker en echt goed zomers weertje toe. Temperatuten die kunnen oplopen tot ruim in de twintig graden en tja, wat wil een mens nog meer dan. Al is het, als ik nu hier naar buiten kijkend zo op de vroege zondagochtend zo rond de klok van zevenen nu niet echt dat je denkt van …. Maar goed, wat niet is kan nog komen en gaat ook komen.
 
Voor- en tegenstanders met wat ik schrijf, en wat een lach wekkende vertoning
Uit het verleden weet ik dat er verschillende zijn die met wat ik ook schrijf het nooit of bijna nooit met mij eens zijn. Maar gelukkig, ook het andere is weer waar. En ach, waarom ik nu eigenlijk gelukkig schrijf weet ik ook niet, want wat ik al vaker heb geschreven en of heb  gezegd tegen bekende, ik schrijf of zeg toch wel wat ik zeggen wil of schrijven wil. En of je het er nu mee eens bent, me door mijn mening van facebook verwijder of als je me tegenkom me plots niet meer kent. Apies voor ze, vindt het allemaal wel mooi hoor.
 
Maar velen zullen het toch wel met me eens zijn dat als je het stukje van afgelopen week van de hand van Ad van Gils gelezen heb in Het Spoor der Kampioenen over de nieuwe neutralisatie tijd je het als uit de klei getrokken boeren …. je er echt verdomd goed moet voor gaan zitten om het überhaupt ook maar iets te snappen. En dan zeggen andere, ja daar is toch democratisch over gestemd. Nou één ding, laten we het nou niet meer hebben over democratisch hebben want het woord, ja het woord is zo mooi, maar de betekenis is voor velen steeds minder.
 
Hoe kan je het alleen al serieus nemen als je met het voorbeeld komt wat aangeven wordt als dat van Marlon Kok. Geklokt op zijn huidige tijd maar met de nieuwe regels zou hij nationaal geen winnaar zijn maar 3e. Internationaal zou hij wel de overwinning nog pakken. Maar nu komt het, en val niet van je stoel, als hij onder de huidige regels 8 minuten zou wachten met klokken zou hij wel nationaal winnen. Gaan onze sportvrienden nu op de verdere afstanden straks dus allemaal klokken net na de neutralisatietijd?
 
Kijk ik weet, en dat weten jullie ook. Hoe het was, dat was niet altijd even goed. Maar als je dan gaat veranderen, prima, geweldig maar om spreekwoordelijk te moeten wachten met het constateren van je duif om te kunnen winnen. Nee, simpel gezegd misschien van deze boerepummel, maar dan is het mijn inziens een kut systeem.
 
Ik weet, het vorige was wat maar als je dit voorbeeld lees dan denk ik gewoon wat een meer dan lachwekkende vertoning. Maar goed, de toekomst zal het leren en Klaas zal voorstander zijn van dit, terwijl Gerrit zijn voorkeur naar het oude ging. Maar één ding, helemaal eerlijk zal het nooit worden. En simpel, kijkende naar de laatste jaren op de meeste concoursen dan moet je hier waar ik woon gewoon in de avond duiven draaien en anders is het gedaan met de pret. 
 
Zomaar een hele mooie en meer dan sprekende reactie
Recentelijk kreeg ik een verdomd mooi berichtje binnen. “Hallo Johan, Leuk om je stukjes te lezen en wat je op fb zet. Ben enkele jaren geleden (na goed 30 jaar duiven gehad te hebben) wegens privé en werk er maar mee gekapt... niet meer op te brengen! Spijt me nog alle dagen, maar door zulke stukjes te lezen blijf je een beetje bij. Ik hoop dat er nog een tijd komt dat er weer tijd voor is, maar ik ben bang dat er dan niet veel meer van over is. Succes met je stukjes schrijven...en natuurlijk dit seizoen met de duiven. Groeten …..
 
Ja, de naam heb ik even weggehaald en dit zal schrijver ervan zeker wel begrijpen. Ik kan hier nu verders op ingaan maar heeft totaal geen zin. Wat ik er wel mee wil zeggen is dat er toch nog liefhebbers zijn, en deze schrijver is niet de enigste die toch mijn stukjes lezen op de zondagochtend ondanks ze zelf geen duiven meer hebben. Dus, wie weet wat de toekomst ooit nog eens gaat brengen voor deze mensen in onze oh zo mooie sport, de duivensport.
 
De verwachtingen gezien het weer
Gezien de weersverwachtingen zien die er meer dan voortreffelijk uit. Dit is dan ook de reden dat hier aankomende dinsdag vermoedelijk ingekorfd zal gaan worden voor de eerste keer. Dan krijgen ze een woensdag een trainingsvluchtje en kunnen ze zo door om vrijdag met de club mee te gaan zodat het spel hier ook op de wagen zit. De jaarlingen en laatjes zullen er, nu ze op eieren zitten ook gaan geloven en zullen eveneens na wel eerst enkele keren zelf weggebracht te zijn ingekorfd gaan worden op deze midweekse vluchtjes. Mooie concoursen waarna ze, als ze deze enkele keren hebben gehad ze zo ingelast kunnen worden op de verdere afdelingsconcoursen.
 
Op eigenhok
Wat mijn op voorhand bedachte plannetje was liep niet helemaal zoals verwacht om de oude op weduwschap in te gaan spelen. Wat een gekloot zeg hier met sommige van die ouwe duivinnen. Daarom dan ook maar alles weer bij elkander gelaten en de afdeling waar de oude verblijven maar redelijk verduisterd voorlopig. En ook voor wat het loslaten betreft, geen gekloot meer met nog buitenlopende en of blijvende andere duiven (doffertjes) als de duivinnen los zijn.
 
En, ook Eric had het me al eens gezegd, “niet te moeilijk doen Johan”. En inderdaad, nu kom ik thuis uit me werk, hoef niet ergens naar te kijken en hup, eerst de jaarlingen en laatjes  naar buiten en aansluitend kunnen de ouwe eruit. Niks geen moeilijk gedoe meer en het komt dan allemaal maar zoals het komt.
 
En nogmaals, zoals aangegeven gaan we hier nu dan ook starten. Vermoedelijk zal ik woensdag, donderdag en vrijdag in de middag verlof nemen als het weer zo blijft en kunnen de laatjes en jaarlingen met het mooie weer wat ze opgeven drie dagen aan de bak. Ja oké,  de wind komt uit de oosthoek zullen sommige denken of wat dan ook. Nou en? Wat is nou mooier om ze voor de eerste keer, en of dit nu met jongen, laatjes of jaarlingen zijn, wat is nu mooier om ze juist dan enkele dagen achter elkaar aan te gaan pakken met het weer zoals ze opgeven. Eén keer gezamenlijk los en dan hup, de dagen daarop 1 voor 1. En als ze dit dan doorstaan dan mogen en kunnen ze er aan, met de grote duivenauto mee.
 
Zo, het was misschien een korter verslag dan anders, maar beter iets dan niets zullen we maar denken. Ik wens jullie allen nogmaals een mooi, goed, sportief maar bovenal gezond sportjaar 2018. En één ding, vergeet er niet van te genieten want voor je het weet is het …..
 
Groet Johan
 

Terug