Op eigen hok

Op eigenhok deel 61

Op eigenhok deel 61
Was het vorige week nog dat ik schreef over het zo mooie weer wat we wel niet hadden. Gelukkig heb ik er wel van kunnen genieten van dat mooie weer want als ik ergens van kan genieten, dan is het wel van het weer, en zeker van het mooie. Maar goed, dit is iets wat we zo wie zo niet in de hand hebben en daarom vindt ik persoonlijk, lossingen zoals gisteren geweldig. Geweldig hoor ik u denken, ja inderdaad, ik vind die geweldig want we moeten er geen kasplantjes van maken van onze duiven. Als het een beetje kan, losse die handel en dan ook nog het liefst zoals gisteren, alles tegelijk. Maar ja dat is mijn mening. Maar goed, ik heb wel meer meningen waar ik er ook wel eens van ventileert hier in mijn wekelijkse …. Maar als je nu gewoon eens lees waar zoal Gerrit Knol als hoofdredacteur van Het Spoor der Kampioenen afgelopen week in zijn voorwoord mee eindigde, “Duiven houdend Nederland is nog lang niet toe aan gemeenschappelijkheid”.
 
Wezen winkelen
Voordat de duiven moesten komen ben ik eerst nog even voer wezen inslaan zodat we weer even vooruit kunnen hier op het vlieghok. Nu dat ik ook, naast de Weerd voor controle met de duifjes bij Marien komt als hij bij Reedijk voerhandel is in ’s Gravendeel haal ik daar voortaan ook maar mijn voerspullen zo in het seizoen. Een leuk klein winkeltje, gehouden in een ouwe dijkwoning in de polders van de voor mij zo mooie Hoeksche Waard. Meer dan gezellig ingericht en echt, ze hebben er van alles voor wat de duivensport betreft. Makkelijk en redelijk dichtbij.  

Het voerwinkeltje van Reedijk

Peronne
Was het anderhalve week geleden dat ze voor het eerst de mand in gingen hier te Poortugaal naar Asse-Zelik voor wat de ouden duiven betreft op een doordeweekse vlucht. Nu, dit weekend stond Peronne op het programma met een goede 237 km. Achteraf werd het voor hier althans nog een aardig vluchtje ook. Overal zag ik duiven vallen, behalve hier. Maar goed toen ze eenmaal kwamen, kwamen ze redelijk en niet eens goed te noemen. Voor het eerst in het grote concours en gelijk de gehele afdeling tegelijk los met een goede 40.000 duiven en dan ook nog eens het mindere weer. Het kan meegespeeld hebben, maar je hoor mij zeker niet klagen. Hier begonnen we laat ten aanzien van alle tijden die ik zo hoorde en zag want de eerste was hier pas op 11:49 uur en na een drie kwartier stond de teller op het display pas op 17 van de 33. Dus op deze eerste vlucht kwamen ze nu niet van je van het.  
 
Einde van de avond moesten er zelfs, net als nu nog twee komen. Eén van de twee ingelaste doffertjes die in 2017 al vrij vroeg uitgevallen waren. Deze was de eerste keer dat ze meegingen ook de dag daarop pas thuis en nu is hij er ook niet. En het andere ingelaste doffertje waar ik eerder over schreef in een eerdere uitgave was weer bij de laatste en vermoedelijk weer met dezelfde problemen als in 2017. Het andere duifje wat nog achter is, is een twee jarig duivinnetje. Ja, dat kan allemaal gebeuren denk ik maar zo. Het weer zit vandaag niet echt mee, al is het hier nog droog. Maar ja, als ze niet meer komen, ja wat kan ik er aan doen.
 
Op eigenhok
Verders kijken we gewoon iedere keer als we vrij zijn het weer maar aan om eventueel wat te gaan rijden met de jaarlingen en de laatjes voordat ze over enkele weken er ook aan mogen gaan geloven om met de container mee te gaan. Van de achterblijvers van de africhtingen van vorige week, ook van de twee die opgevangen zaten en losgelaten zijn niets meer gehoord of vernomen. De thuisblijvers hebben allen nieuwe koppeltjes gemaakt en zo gaat dat. En terwijl ik dit, zo tegen de klok van negenen aan het tikken ben valt daar plots het tweejarige duivinnetje op het hok, verkeerd gezeten blijkbaar en (gelukkig) dus niet gepakt.
 
Maar al met al, zoals de Belgen zo mooi zeggen, “Het spel zit hier nu dus ook op de wagen”. Vanaf nu zullen ze tot aan Blois op zaterdag 26 mei wekelijks meegaan waarna op woensdag 30 mei weer de controle bij Marien gepland staat. Dus voorlopig is het ieder weekend een vluchtje met de duiven en hopelijk genieten.
 
 
Ik wens jullie allemaal een fijne zondag.
En tot de volgende.
 
Groet Johan
 

Terug