Op eigen hok

Op eigenhok deel 66

Op eigenhok deel 66
Zo, wat later dan normaal begin ik aan mijn wekelijkse bijdrage hier op site. De reden dat ik later ben was dat ik met de oude duiven al vroeg onderweg was richting België. Daar er niet gekorfd was te Hank afgelopen vrijdag omdat ik niet weg kon van de zaak en achteraf hiervan ook geen spijt van heb gehad was het de bedoeling om gisteravond te gaan manden te Dinteloord. Maar ook dit kon geen doorgang vinden en dan maar zelf vroeg op pad deze ochtend. Rond de klok van kwart over zes stond ik al in het Belgische Loenhout en zowel hier als onderweg was het flink mistig met op sommige plaatsen gewoon potje dicht.

Op een vroege (06:30 uur) zondagochtend te Loenhout (B)

Na een redelijke tijd van wachten toch maar besloten om te gaan rijden. Ik besloot dan ook maar een bakje koffie te gaan doen bij Jan en Elly v.d. Zanden in het Zeeuwse Scherpenisse. Dus, dan maar de nodige kilometers naar de kust rijden. Hier naartoe rijdend werd het wel steeds wat beter met op sommige plaatsen goed zicht maar ook op sommige plaatsen dichte, tot zeer dichte mist. Maar daar aangekomen toch maar besloten om de gehele groep te lossen. Na een overheerlijk bakje koffie even bij de duifjes met Jan gekeken die hij nog heeft zitten zo voor de lol en toen huiswaarts. Eenmaal thuis zat alles alweer lekker in het hok. Dan ook maar gelijk verwennen met hun zondagse bad waar ze dan ook gretig gebruik van maakte.
 
Ook nu weer reacties
Schreef ik het vorige week ook al dat ik enkele reactie binnen had gekregen na mijn geplaatste stukje. Zo kreeg ik ook reacties binnen op mijn stukje van vorige week zondag zelf. Een vraag die tot enkele malen toe gesteld werd was waarom ik niets meegenomen had over het ZLU gebeuren? Simpel, dit had ik bewust gedaan want ik wist dat er mensen op zaten te wachten maar ik had er geen gewoon de puf niet voor. 
 
Maar wat is dat toch met onze landelijke ….
Wat er op de puntjes voor naam ingevuld zou mogen of moeten worden mag u zelf allemaal weten. Maar bij mij komt hij over als een soort van een sniekie achtige dictator.
 

  • Het afschaffen van de invliegduiven wat hij er toch mooi heeft doorgedrukt.
  • Het maar blijven doordrammen, tot afgelopen week aan toe over inkorven van Nederlandse duiven via Belgische vervoerder. Geloof me, van zijn hand.
  • Het melden bij de KBDB dat het klokken zoals wij dat op de internationale concoursen doen zonder gummies meer te constateren dat dit niet concours veilig zou zijn. Gelukkig trapte de Belgen daar niet in want anders.

 
Ja, zomaar enkele punten die bij onze landelijke ….. vandaan komen. Nou, voor mij als marathon man mag hij snel, heel snel zijn biezen pakken en dit liever nu nog dan morgen.
En natuurlijk, ook nu zullen er weer bijzijn die zeggen dat ik negatief ben. Nou, dan maar negatief, maar nooit of te nimmer achterbaks of zaken op een sniekie manier.
 
Je zou maar zo als Jan Lul worden neergezet a publiek als vz
Wat ik hiermee bedoel is het volgende. Ik las plots een stukje op ons soms zo zaligmakende feestboek over een jeugdlid die tot tweemaal toe de eerste speelde. Maar waar het mij meer omgaat in deze is, de manier van handelen van de aangehaalde VZ in deze van die andere club. Een man die zelf denk dat hij alles mag zeggen, alles kan zeggen maar nu eens a een landelijk publiek gewoon voor Jan Lul is gezet. En eerlijk gezegd, ik genoot er best wel van.
Hieronder een stukje tekst wat letterlijk door mij is overgenomen uit het gepubliceerde.

Motiverend voor Albert, clublid Henk (niet op zen mondje gevallen) nam Albert mee om onze clubduiven mee aan te leveren op de verzamelplaats te Velddriel. Ook daar vele felicitaties. Ook van voorzitter aldaar tevens van de regio, en tevens een sectie bestuurder, van de op de jeugd gerichte NPO, dat terzijde.  
Dit gebaar van de voorzitter, met ook Albert als voornaam, werd toch een wat vreemde ervaring voor Albert, jongen als je dit vaker doet, dan kijken ze je straks niet meer aan in je club......., is Pipa al geweest voor n bod te doen...en we hebben hier wel n plekje voor je bij je maten aan tafel die uit jouw buurt komen ( Wijk & Aalburg, Veen e.o) als je clubleden je niet meer moeten. Dit verhaal wat voor onze clubleden veel verbijstering omvat, hoorde ik vandaag al vertellen door n medewerker van een bekende duiven veiling site, ik kon t niet plaatsen, maar getuigenissen van clubleden brachten daar enige duidelijkheid in.
Ongelooflijk hoe n voorzitter met n mond vol tanden staat t.o.z. van n jeugdlid in "the winning flow"................en n hoop onzin uit kraamt.
Red de NPO ook van zulke personen.


Tja, ik zou zeggen, pas je de schoen, want je lees ook mijn wekelijkse stukje, trek hem aan en voor de rest, …… voor je.
Zalig, als je de bal eens teruggespeeld krijg meneer P.

Op eigenhok
Afgelopen week op controle geweest met enkele duiven en wat mest bij Dr. Fernand Mariën. Zowel de uitslag van de mest als de keeluitstrijkjes waren in orde. Ook over hoe de duiven aanvoelden was hij meer dan te spreken. Dat geeft geen zekerheid maar beter zo dan andere berichten. Verders zijn nu ook de nesten verbroken voor de duiven van Pau. Die naar St. Vincent gaan moeten vanmiddag hun tweede eitje leggen. En die naar Agen ZLU gaan zullen morgen de nesten van verbroken worden. Zo zie je maar, alles loopt en gaat hier maar door.  
 
Verders heb ik, naar mijn weten weinig meer voor deze zondag.
Ja sorry misschien, maar de persoonlijke sneer richting de persoon in dit verhaaltje die geregeld popiejopie doet en ook nu weer de jeugd even wilde beïnvloeden met z’n gelul, wilde ik toch even meenemen daar het me gewoon goed doet dat andere hem ook meer dan uitkotsen. Zalig, want ik weet, hij leest het.
 
Ik ga nu genieten van een zalig bakkie koffie met vrouw lief.
Dus vanaf deze kant, de groetjes maar weer, en tot de volgende.

Johan 

Terug