Nieuws

Comb. J Hommes & Znn

Jan Hommes & Zonen Akersloot
De laatste aanwinsten die door mij gedaan zijn komen bij vader Jan en zijn zonen Nick en Rens Hommes vandaan. Deze combinatie is met recht doorgestoten in enkele jaren tijd tot zowel de vaderlandse- als de internationale top.
 
Ik was al eens eerder op bezoek geweest en van dat bezoek waren me twee duiven in het bijzonder bijgebleven. Dit waren  zowel “Miss Tarbes” als haar halfbroer, en eigenlijke stamvader “Golden Boy". “Miss Tarbes” vloog later na mijn bezoek in dat meer dan tropische weekend van begin augustus op één der verste afstanden van 1.113 km. aan 825 meter de 2e Nationaal, 2e Internationaal en 1e Internationaal duivinnen. Op die zelfde dag vloog de combinatie ook met hun “Jannie” de 1e Nationaal Periqueux sec.2 4.257 duiven en 6e totale concours op 13.348 duiven nadat ze van Agen ZLU ook al de 51e Nat. gevlogen te hebben. “Jannie” komt uit de “De Holleman” rechtstreeks Gebr. Holleman en kleinzoon van hun “Jellema”.

v.l.n.r. Nick, Jan en Rens Hommes.

Uit “Miss Tarbes Tarbes” 1e Intnat Perpignan dvn. x “De Holleman” vader 1e Nat. Periqueux komt mijn “Lars” en uit “De 174” haalde ik mijn “Dochter 174”. Twee nieuwe wondertjes voor de toekomst.

Moeder "Lars"

Vader "Lars"

Vader "Dochter Golden Boy"

Ps;
Duiven goeroe Gert Jan Beute was van beide, toen hij hier op bezoek was als jong al onder de indruk. Maar mooi te vermelden is dat hij “Lars” (Zoon “Miss Tarbes” x “De Holleman”), gelijk als jong het voor hem al zeldzame hoge cijfer van een een 8 ½ gaf. De toekomst zal het uitwijzen maar het vertrouwen is er !!!  
 

Terug