Nieuws

Het jaar 2017

Het jaar 2017

Weer zijn we een jaar verder, en beetje bij beetje gaan we de verandering die we uitgevoerd hebben qua duiven op het kweekhok nu ook opmerken op het vlieghok.

Voor wat de vluchten betreft zijn en staan we, en zeker ook omdat we zelf ook nog zoekende zijn gewoon nog in de gekende kinderschoenen.

Dit zal voor wat de vluchten met de jaarlingen betreft gewoon weer een kwestie zijn van rustig, goed en terdege inspelen. Dit rustig inspelen betekend voor ons dat de jaarlingen na enkele keren zelf weggebracht te zijn ze met de container van de afdeling mee kunnen. En als ze dan eenmaal enkele vitesse- als midfondvluchten hebben gehad krijgen ze nog een tweetal dagfond vluchten te verwerken.

De aanwezige oude, voor dit jaar, zo nu aan het begin van het jaar zijn een 18 koppels. Hieronder zitten tevens een 30 stuks 2- jarige die komend jaar voor het eerst zullen gaan ruiken aan het echte spel.

En gezien het beperkte groepje oudere duiven wat dan overblijft is er voor komend jaar, voor zover als we nu, januari kunnen beoordelen besloten om maar een zeer beperkt aantal vluchten te spelen. Dit zullen voorlopig de vluchten Agen ZLU, Narbonne en Perpignan zijn.

 

Terug