Nieuws

Nieuwe aanwinsten voor de kweek

 

De Smeyter-Restiaen

Ook hebben we aangeklopt bij de man die al de nodige jaren bij onze zuiderburen meer dan geregeld het luchtruim onveilig weet te maken. En buiten zijn geweldige spel op nationaal niveau in eigen land zet hij ook geregeld het internationale spel naar zijn hand.

Bij deze grote Belgische kampioen werd zoal een kind gehaald uit een halfzus van de "Cas". (1e intnat. Pau 2015) Deze halfzus "Cas" werd ondanks haar jonge leeftijd van twee jaar in 2016 al uitgeroepen tot 4e Nat. Asduif Zware Fond KBDB 2016 en speelde als tweejarige zoal al een 20e nat. Perpignan'16 en 40e nat. Barcelona'16.

Verders werd er een jong bekomen uit Joost zijn "Niceboy" en dit is weer een rechtstreekse Jellema doffer die weer uit de "Orion" komt en ondertussen als genadigd kweker op de hokken bij Joost door het leven gaat.

 

Eric, Joost de Smeyter en Theo de Ruiter.

En als laatste werd er bij Joost een dochter (onze "Dana") bekomen rechtstreeks uit zijn internationaal overwinnaar Pau 2015 de "Cas". De "Cas" stond op dat moment gekoppeld tegen "Somebody's Elsie". En het mooie van deze koppeling, dus "Cas" x "Somebody's Elsie" is dat de vaders van beide nestliggers zijn en dus beiden uit de legendarische "Joost" komen die als jaarling de 1e internationaal Perpignan jl speelde in 2003 en zich later ontpopte als meer dan genadigd kweker.

Terug