Oorsprong van de duiven

Stamopbouw, oorsprong het klinkt allemaal zo …..
 
Natuurlijk, je zal moeten uitgaan van een basis van waaruit je gaat opbouwen/werken. De één zal zeggen je moet werken aan een stammetje. Terwijl de ander zal zeggen dat je jezelf moet beperken tot hooguit een tweetal hokken. Maar zoals we allen weten, er zijn velen verschillende wegen naar het gekende Rome.
 
Persoonlijk heb ik het voordeel dat ik de nodige topduiven op de diverse tophokken zo door de jaren in handen heb mogen nemen. Nee, ik ben geen Gert Jan Beute, Martin van Zon of een Frans Bungeneers. Nee, verre van dat zelfs. Maar de laatste jaren heb ik wel duiven in handen mogen hebben waar ik meer van gecharmeerd van raakte.

Natuurlijk zijn er zeker meerdere duiven die in mijn gedachten gegrift staan. Want eerlijk, als je schrijft kom je nog wel eens iets tegen dat je denkt van....... Maar op een accommodatie die met recht klein te noemen is en dat je echt moet passen en meten moet je nu eenmaal keuzes maken. En ja, soms zijn deze keuzes makkelijk, maar zo kunnen ze ook best weer moeilijk zijn ......

Zelf geloof ik heilig in koppelingen van goed x goed en dit dan ongeacht van welk soort en of ras. En direct na het beeindigen van de combinatie (einde seizoen 2019) ben ik in enkele maanden tijd diverse hokbezoeken gaan doen. Zo kwam ik in Noord Holland, Brabant, Zeeland en zelfs de grens over naar onze zuiderburen ben ik geweest. Ik denk namenlijk, dat wil je slagen, je jezelf een bepaald doel voor ogen zal moeten stellen.

Mijn doel, wat ik wil gaan proberen is om een leuk hokje op te bouwen om over enkele jaren jaarlijks met enkele duiven weer aan Barcelona mee te kunnen gaan doen. Enkele jaren geleden maakte in enkele jaren achter elkaar diverse leuke, tot zeer leuke uitslagen op deze klassieker. Zelfs mijn eerste bokaal die ik won bij de ZLU was er eentje vanuit Barcelona met de 18e nationaal. En juist nu, nu ik als het waren weer op eigen benen staat ben ik de weg ingeslagen om gaan te proberen weer iets leuks bij elkaar te verkrijgen voor deze jaarlijks terugkomende klassieker. 

 

"Vele overwinningen werden bevochten door hen die net iets langer volhielden"