Het hok

Hier ziet u het hok waar het allemaal op moet gebeuren te Poortugaal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geheel rechts ziet u de spoetnik van de jongen hangen. Het onderkomen der junioren (jaarlijks een 35 a 40 stuks) is ondergebracht in de schuur en heeft een afmeting van schrik niet, 0,80 cm breed bij 2 1/2 meter diepte. Met gebogen hoofd kan ik er net in staan omdat het ook iets van de grond af geplaatst is.

Dan zien we in de tuin mijn vlieg- kweekhok(je). Ja, het is zeker niet groot. Er kwam jaren terug eens bezoek die aangaf het gevoel te hebben in Madurodam te zijn.

Maar goed, kan het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan. En dit zowel que verzorging, maar zeker ook qua ruimte of wat dan ook.

Geheel links, het gedeelte met de twee valplanken is het gedeelte van mijn jaarlingen en wat kweekduifjes. Dit hokje is een 1,30 meter diep bij een 2, 50 meter lengte. Dan haaks daarop, het gedeelte met één valplank is mijn grote hok. (niet lachen !!!) Ja, er werd eens omschreven dat bij vele de opslag voor het voer groter was dan mijn hele accommodatie) Deze afdeling is voor mijn oude vliegduiven (twee jaar en ouder) en eveneens voor een enkele kweekduif. De afmetingen van deze afdeling zijn 3,00 meter lang en 1,80 meter diep en bezit een 20 tal broedbakken. Maar..... deze hebben nog nooit tegelijk vol gezeten want de selectie is hier, en dit al jaren qua vliegprestaties op de manier van grootheid Piet de Vogel. Missen is geel, en twee keer geel is rood, dus exit ongeacht afkomst !!! Want echt, we denken vaak dat we een goeie hebben maar ohh, wat valt dat toch tegen.